Press freedom

Борці за свободу преси планують активізувати свої зусилля – буквально

У середу (27 березня) десятки людей візьмуть участь у забігу, який покликаний висвітлити проблему в усьому світі. «Підтримка свободи преси!» у Брюсселі, зокрема, має на меті популяризувати справу журналіста, який зараз утримується в Росії.

У середу, 27 березня, виповнюється рік відтоді, як Еван Гершкович був, як наполягають його прихильники, «неправомірно ув’язненним за виконання своєї роботи» в якості репортера The Wall Street Journal. Речник кампанії: «Це 52 тижні позбавлення волі». Прес-секретар додав: «Еван перебуває у сумнозвісній російській в’язниці Лефортово з березня 2023 року, майже відрізаний від світу. Він проводить 90% свого дня в маленькій камері. Державний департамент визнав Евана неправомірно затриманим, а президент Байден пообіцяв його родині, що поверне Евана додому. Російський суд 26 січня продовжив йому запобіжний захід ще на два місяці. Коли він постане перед судом, невідомо».

Щоб висловити підтримку Евану, людей просять приєднатися до WSJ для пробіжки (або ходьби) на 5 км, щоб посилити усвідомлення того, що вони називають «великою несправедливістю». Вони зберуться в середу о 9:30 ранку під арками брюссельського Парку П’ятнадцятиріччя та пройдуть два кола навколо парку. Якщо їхній графік щільний, людей просять приєднатися для групового фото на початку.

Гершкович – журналіст Wall Street Journal, якого рік тому, 29 березня, затримали в Росії під час виконання репортажного завдання. Він народився в Америці, син емігрантів радянської доби до США. Еван вивчив російську мову від своїх батьків і побудував кар’єру журналіста, зосередженого на регіоні. Він приєднався до Журналу в січні 2022 року, а до цього писав з Москви для Agence France Press і Moscow Times.

Ден Майклз, голова бюро WSJ у Брюсселі, сказав: «Він талановитий журналіст, який багато писав про Росію, висвітлюючи події на місці у вирішальний час. “The Journal” робить усе можливе, щоб повернути Евана додому. Друзі та колеги Евана цінують вашу підтримку у збереженні його авторитету та підтримці вільної преси та свободи слова. Еван був затриманий Федеральною службою безпеки Росії в місті Єкатеринбург під час виконання службового завдання в країні. Він мав повну прес-акредитацію від МЗС Росії. Його звинуватили в шпигунстві, що зробило його першим американцем, затриманим за таким звинуваченням з часів холодної війни».


Photo by brotiN biswaS: https://www.pexels.com/photo/selective-focus-photography-of-magazines-518543/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *