Британія вважає, що лідер Китаю може вплинути на Путіна під час візиту в Москву

Британський уряд наголошує, що Сі Цзіньпін може поглибити думки Президента Росії щодо виводу російських військ під час відвідування Кремля. 

В Лондоні не вважають, що Китай вирішить остаточно прийняти сторону Росії, бо це буде означати для нього поглиблення непорозумінь із Заходом. Тому китайці зацікавлені в тому, щоб підтримати відновлення суверенітету України.

Інша думка

Президент Литви висловлює іншу думку. Він вважає, що Сі Цзіньпін зацікавлений у тривалій війні між Росією і Україною, оскільки це значно поглиблює економічні звʼязки з російською сторону, дозволяє купувати російські енергетичні ресурси з колосальними знижками і т.д.

Чи є надія

Проте, Велика Британія більш оптимістично дивиться на це питання. Британський уряд спонукає китайського лідера до діалога з Путіним в напрямку припинення збройної агресії.

Оптимізм виникає і з того, що після спілкування з Президентом РФ запланована перша від вибуху війни бесіда з Зеленським. Можливо, китайський лідер зможе пролити світло на подальші плани Кремля щодо російсько-українського конфлікту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *