Велика Британія: поразка України обійдеться Європі дорожче, ніж допомога зброєю

Таку думку висловив Міністр закордонних справ Великобританії Клеверлі. Вона пролунала напередодні візиту Бориса Джонсона в українську Бучу.

Зустріч контактної групи “Рамштайн”, яка відбулася днями, не в повній мірі задовольнила українську сторону, оскільки те озброєння, щодо якого напередодні коливалися певні країни, виділили лише частково. Проте, вважати це за фіаско не варто, оскільки в результаті таких дій багато країн ще активніше пристало на допомогу Україні.

Політика за звірячим оскалом

Одна з них – Велика Британія. Її міністр закордонних справ вказав, що послаблення підтримки України мало б фатальні наслідки,які стосуються не лише економіки і промисловості країн Європи, але і значної кількості людських життів. Причина в тому, що на даний момент агресивна політика знаходиться в рецесивному стані, підлаштовуючись під рамки, які існують. Не треба обманювати себе тим, що зараз агресорів немає, на відміну від, наприклад, 30-х років минулого століття. Вони є, але поки не проявляють себе. Можливо, про це не відомо пересічним громадянам, але політичні еліти знають реальний стан речей.

Проте вдачі путінської Росії стовідсотково спонукали б їх до дій. Саме тому цієї масштабної катастрофи допустити не можна. На думку Міністра закордонних справ Клеверлі, вся міжнародна спільнота мусить підтримувати Україну до перемоги, і не через надмірну любов до українців, а насамперед в своїх власних інтересах. Відступити від обраного курсу було б сигналом про те, що терпіння та стратегічної витривалості світові бракує, що зіграло б роль спускового механізму.

Від слів до справ

Окрім красномовних промов (що часто трапляється на політичній арені) Велика Британія анонсувала підсилення військової допомоги для ЗСУ, яка включає:

  • кілька сотен броньованих автомобілів;
  • танки;
  • артилерійську зброю;
  • набої, снаряди та ін.

Клеверлі застосував прекрасний тактичний хід: він наголосив на тому, що ненадання допомоги значно погіршить економіку країн. В час, коли серед громадян ЄС напруга через загрозу війни майже пройшла, фінансовий аргумент залишається дієвим, оскільки люди дуже болісно сприймають інформацію про можливе погіршення рівня життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *