Відмовитись в Україні від кумівства заради вступу в ЄС: місія нездійсненна?

В Німеччині прокоментували можливий вступ України в Євросоюз. Є певні успіхи, але є і проблеми, які потрібно вирішити найближчим часом. Нажаль, вони так глибоко вʼїлися в систему держапарату, що позбутися їх можна буде лише шляхом неймовірних змін. Від швидкості реакції українського уряду на ці рекомендації залежить подальший процес інтеграції в ЄС.

Країна кумів 

Голова МЗС Німеччини Бербок підкреслила, що таке явище, як кумівство та корупція, присутнє в Україні вже 30 років. За всю новітню історію незалежності країна так і не змогла подолати цю проблему, яка вважається культурним і політичним маркером приналежності до Азії в широкому сенсі, а не до Європи.

Це обговорювали під час конференції щодо відновлення України, яка проходила у Лондоні. Ситуація не виглядає безнадійно, адже наразі країна знаходиться на шляху кардинальних і безповоротних змін, тому момент можна назвати найкращим. Тепер все залежить від бажання зсередини.

Є і приємне

При цьому голова МЗС підкреслила, що вже зараз спостерігається неймовірна швидкість реформ в Україні. Однією зі сфер, в якій помітна особливо позитивна динаміка, є верховенство права. Також зміни відбуваються в галузі вільних ЗМІ.

Окрім вимог щодо подолання кумівства і корупції до України є ще шість вимог, які треба виконати, як умови вступу до ЄС. Орієнтовно вважається, що цей процес займе біля двох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *