Візит Сі Цзіньпіна до Кремля як відповідь на приїзд Байдена до Києва

Вже через кілька днів очікується візит китайського лідера до Президента Росії. Цю подію по знаковості співставляють з офіційними відвідинами Киева Джо Байденом. Одразу після цього мусить відбутися спілкування з Зеленським. Чи стане це початком діалогу між Росією і Україною?

Китайський голуб миру

Китай нещодавно вирішив стати таким собі миротворцем, який сприяє врегулюванню російсько-українського конфлікту. Було розроблено відповідний план, який складався з 12 пунктів.

План цей сприйняли по-різному. Декотрі європейські лідери поставилися до нього дуже скептично і з осторогою, бо інтереси Києва там не стоять на першому місці. Основною думкою Голови МЗС Китаю було те, що врегулювання можливе лише на базі мирних переговорів з урахуванням інтересів всіх зацікавлених сторін.

Схід – справа тонка

Ситуацію пояснює дипломат Руслан Осипенко, який може похвалитися успішною діяльністю в якості виконавчого директора Китайської Торгової Асоціації. Він підкреслює, що китайці особливе значення надають символізму. Тому в особистому візиті до Москви чітко прослідковується перевага у ставленні до Кремля. Якщо додати до цього те, що спілкування з Зеленським планується по онлайн-звʼязку, то це ще посилює ефект.

Це своєрідний хід і відповідь після візиту Байдена в Київ, який означає: Росія в цій війні не програє і може виграти.

Передасть чи не передасть

Дехто вважає, що під час спілкування з Путіним Сі Цзіньпін може отримати інформацію, яку пізніше передасть Зеленському. Проте, дипломат Осипенко спростовує такі думки і каже, що радше спілкування з обома лідерами країн стане для Президента Китаю збором думок та інформації, на основі яких він далі прийматиме рішення та вестиме політику. Щоб остаточно визначити свій курс, Сі Цзіньпін планує ще й відвідати ряд країн ЄС, після чого картина щодо ситуації навколо українсько-російської війни буде повною. На основі отриманих даних Китай прийме рішення про стратегічну та політичну підтримку Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *