Війна зайшла в глухий кут

В той час, як багато політиків проголошують конʼюнктурні промови, Голова розвідки Міністерства оборони України Буданов завжди демонструє обʼєктивність і реальний погляд на речі. Днями в інтервʼю для ВВС він заявив, що російсько-українська війна зайшла у тупик.

Він розповів, що на даному етапі обидві країни застопорилися, і успіхами не може похвалитися жодна з них. Ні просування російської армії вглиб України, ні значна деокупація силами ЗСУ зараз неможливі.

Проблеми України

Головною проблемою, яка заважає деокуповувати українські землі, є довга лінія фронту. Багато напрямків вимагають постійного захисту, тому зосередити сили на наступі не вдається. Також безперебійні атаки не дають ефективно підготуватися до контратак.

Проблеми Росії

Російська армія має значні проблеми в тилу, оскільки значна більшість українців на окупованих територіях надає інформацію про місця дислокації ворожих підрозділів і техніки. Це допомагає ЗСУ постійно вражати скупчення озброєнь, склади, логістичні вузли, що паралізує просування ворогів далі і значно знижує потенціал до атак.

Наразі встановився баланс сил, який завів війну в глухий кут. Саме тому Україна так наполягає на нових поставках зброї: це швидко і ефективно зможе змістити центр рівноваги.

Росіяни, зі свого боку, можуть добитися переваги, залучивши терени Білорусі для нового наступу. Це б відтягнуло сили ЗСУ з південного і східного напрямків, що відкрило б дорогу російській армії для подальшого наступу.

Багато джерел заявляють про план захоплення Києва навесні 2023 року, але Буданов каже, що наразі не бачить жодних ознак того, що щось подібне готується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *