Військові провокації як рушійна сила політики: КНДР готова відповісти саміту лідерів США, Південної Кореї та Японії запуском ракет

Лідери США, Південної Кореї та Японії обговорять на саміті поглиблення військової співпраці, яке стане початком створення “азійської версії НАТО”, і Північна Корея здатна запустити міжконтинентальну ракету або здійснити іншу провокацію, щоб зашкодити цьому. 

Підтекстом зустрічі стане запобігання ядерній загрозі з боку КНДР під час того, як вплив Китаю в регіоні стабільно росте. Саме тому від Північної Кореї очікують провокацій на кшталт того, як це сталось в травні. Можливо, буде запущено ще один супутник.

Про це розповіла розвідувальна служба Південної Кореї. Тут дізнались про те, що існує ймовірність такого запуску нібито з приводу річниці встановлення режиму, що припадає на 9 вересня. Саме такий пріоритет запусків встановлено особисто Кім Чен Ином.

Дружньо живуть, дружньо воюють

Останнім часом співпраця між Росією та Північною Кореєю пожвавилась:

  • російський міністр оборони відвідав Пхеньян;
  • пройшла зустріч російських офіційних осіб з Кім Чен Ином;
  • високопосадовці РФ та КНДР разом спостерігали військовий парад у Пхеньяні.

Зараз міжнародні експерти очікують, що обидві держави прискорять оборонну співпрацю. Скоріше за все планується передача з Росії до Північної Кореї ракетно-ядерних технологій. Ознаки того, що процес почався, вже є: російський літак здійснював військові поставки з Пхеньяну.

Санкції, як протидія

Три організації, які звинувачені у причетності до угод щодо зброї між Росією і Північною Кореєю, потрапили під санкції. Їх ініціювали США, але до них має намір приєднатися і Південна Корея, щоб протистояти незаконній розробці і торгівлі озброєнням. 

Представник МЗС Південної Кореї закликав всіх членів ООН поставити на паузу військову взаємодію з КНДР, адже це загрожує стабільності і миру у світі. 

Давайте мінятися!

Розвідка має дані, що обмін між Кремлем і Пхеньяном здійснюється так:

  • РФ надає КНДР продовольство і військові технології;
  • Північна Корея натомість відплачує зброєю та підтриманням потрібного рівню напруженості щодо партнерів США – Японії і Південної Кореї. 

Цей алгоритм дозволяє послабити американську підтримку України, адже доводиться концентруватися також на Азії. 

Отже, РФ і КНДР міцно підтримують одне одного. Пхеньян не просто став ще більш відданим партнером Росії, а і надихає її на зміни за своїм зразком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *