В середу Зеленського в Польщі зможуть побачити всі бажаючі

Голова відділу міжнародної політики Польщі повідомив, що в середу 5 квітня відбудеться офіційний візит Президента України. Це перший візит з початку війни, про який стало відомо завчасно.

Небезпечно і сміливо

Запрошення до зустрічі надіслав Президент Польщі Анджей Дуда. Раніше Зеленський відвідував США, Великобританію, Бельгію та Францію. Все це були робочі візити, і планування їх відбувалось таємно. Тепер прийшов час відкритого офіційного візиту.

З питань безпеки доцільніше було б знову приїхати таємно, але польський уряд взяв на себе питання безпеки, тому обидві сторони домовились оприлюднити інформацію про подію.

Чого очікувати

Ця поїздка стане офіційною, а не робочою. Різниця між цими двома типами візитів така:

  • Робочий – короткі переговори, зустрічі проходять швидко. Урочиста частина мінімальна. В результаті можуть бути підписані певні умови та договори, але не обовʼязково.
  • Офіційний – проходить урочисто з церемоніальними почестями. Головне – це переговори, за результатами яких підписується підсумковий документ.

Що буде в програмі

Основними темами до розгляду під час візиту будуть:

  • питання безпеки України та військова допомога;
  • економічна співпраця;
  • політичні та історичні питання;
  • фактори сільського господарства;
  • перевезення українського зерна польскими територіями.

Очікується кілька політичних кроків у бік інтеграції української економіки в європейську і особливо – в польську.

Побачити Зеленського на власні очі

Основні зустрічі заплановано з Президентом Польщі Анджеєм Дудою та Премʼєр-міністром Матеушом Моравецьким. Однак, і прості поляки та українці, які зараз знаходяться в Польщі, зможуть побачити Зеленського. Заплановано спеціальний захід на території Королівського замку у Варшаві, на якому відбудеться спілкування з людьми. 

Передбачається велика кількість бажаючих, тому не всі зможуть побачити Президента України у безпосередній близькості. Для тих, хто не зможе зайти у замок, назовні на Замковій площі будуть розміщені великі екрани, де транслюватиметься зустріч Зеленського з народом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *