В Ізраїлі застосували силу, щоб розганяти протестуючих: ізраїльтяни звинувачують уряд Нетаньягу в неготовності до атак ХАМАС

В Ізраїлі розгорілися масові протести проти уряду прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу. Масштаби просто вражають: на вулиці вийшли понад 80 000 демонстрантів, які звинуватили Нетаньягу в неготовності до атаки з боку ХАМАСу і вимагали його відставки, проведення дострокових виборів та звільнення заручників. Тель-Авів вкотре перетворився на пульсуючу точку подій.

Організатори повідомили, що кількість учасників протесту в Тель-Авіві перевищила 80 тисяч осіб. Аналогічні акції відбулися і в інших містах країни. Протестувальники звинуватили Нетаньягу в ігноруванні попереджень перед атакою ХАМАСу на прикордонний регіон Ізраїлю 7 жовтня, а також поклали на нього відповідальність за долю понад сотні заручників.

Деталі

У суботу ввечері в кількох містах Ізраїлю знову спалахнули протести проти уряду Нетаньягу. Протестувальники заявляли про неготовність урядових сил до нападу ХАМАСу і звинуватили Нетаньягу в ігноруванні попереджень перед атакою. Вони вимагали його відставки, дострокових виборів та укладення угоди про звільнення заручників, утримуваних ХАМАСом у Газі. Деякі групи демонстрантів блокували важливі транспортні сполучення в Тель-Авіві, і поліція застосувала водомети для розгону протестів. Також відбулися арешти.

Протести проходили не лише в Тель-Авіві, а й у інших містах Ізраїлю, включаючи Єрусалим, Хайфу, Кесарію та Реховот.

Доповнення

Непрямі переговори між Ізраїлем і ХАМАС, посередниками в яких є Єгипет, Катар і США, зайшли в глухий кут два тижні тому. Однак, за даними ЗМІ, вони можуть бути відновлені наступного тижня “на основі нових пропозицій”. Представники США, Ізраїлю та Катару обговорювали цю можливість у Парижі в п’ятницю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *