Гарні новини з Бахмута

За даними Британської розвідки, українська армія вдало провела операцію під Бахмутом. Це покращило позиції ЗСУ на цьому надважливому напрямку. 

Сенс операції

Утримання Бахмута силами український підрозділів напряму залежить від логістики і своєчасного транспортування зброї, ліків та всього іншого на території, де розташовані сили ЗСУ. Останніми місяцями логістичні шляхи перебували під постійними обстрілами, що критично впливало на боєздатність українських бойових частин.

Проте, за останні дні ключова дорога 0506 стала більш небезпечною. Це досягнуто за рахунок того, що українські воїни змогли відтіснити сили ПВК “Вагнер” від однієї з основних ліній постачання Бахмута. 

Кожен метр стратегічно важливий

В мирний час дорога, про яку йдеться, була другорядною. Вона поєднувала між собою невелике місто Часів Яр та селище Хромове. Однак, під час бою за Бахмут, який триває вже 11 місяців, вона стала критично важливою для постачання всього необхідного. 

Раніше сили ПВК “Вагнер” стояли буквально за кілька сотень метрів від шляху, тому будь-які пересування відбувалися під невпинним артилерійським вогнем. Після відтіснення російських бойовиків ситуація кардинально змінилась.

Що зараз

Бої в Бахмуті не припиняються, але явно помітна тенденція до зменшення обстрілів з російського боку. Проте, 26 березня “Вагнер” повідомив, що повністю захоплена територія заводу “АЗОМ”, розташованого північніше центру міста. 

Також вагнерівці повідомили, що більше 5 тис бойовиків, які воювали в підрозділах ПВК, відпущено. Це може викликати суттєвий брак особового складу. Тим часом фокус уваги ЗС РФ поступово переміщується з Бахмуту на Авдіївку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *