Голова ПВК “Вагнер” розповів, що буде після взяття Бахмута під контроль ЗСУ

В мережі зʼявилось відеозвернення голови ПВК “Вагнер” Пригожина, де він розповідає про те, що Кремль має намір звинуватити його угрупування у невдачі на війні в Україні.

Відео викликало справжній резонанс. З якого джерела воно зʼявилось вперше – невідомо, оскільки офіційна пресслужба Пригожина не публікувала цей матеріал.

Безперечні герої чи цапи-відбувайли

Основна думка відеозвернення – героїзм і ключова роль ПВК “Вагнер” у війні, що точиться зараз на заході Європи. Пригожин каже: саме його підрозділи стягують на себе і “перемелюють” сили ЗСУ, тим самим знімаючи напругу на інших фронтах. Проте, наразі існує дефіцит озброєння, який може бути штучним, щоб при нагоді звинуватити “Вагнер” у програші.

“До кордонів Росії і далі”

За словами Євгена Пригожина, відступ від українського Бахмута став би причиною руйнування всієї побудованої на цей момент лінії фронту. Після відступу “Вагнера” угрупування ЗСУ зможуть стрімко захопити територію ЛНР, а пізніше вийти до кордонів з Росією і далі. Також він не сумнівається, що при такому розвитку подій і Крим буде повернуто Україні.

Відео явно демонструє, що всередині військового керівництва наростають негаразди і взаємна недовіра.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *