Деокупація Криму німецькими танками: німці сказали своє слово

Пару останніх місяців Німеччина тримала в напрузі майже весь світ, блокуючи надання танків Україні. 25 січня вона сказала своє вирішальне “Так”, проте, не після значного тиску. А вже через два дні в пресі зʼявилися заяви про те, що німецький уряд припускає деокупацію Криму з використанням танків Leopard-2 і не бачить в цьому жодної проблеми. Неочікуваний поворот подій, чи не так?

Хто такий хоробрий?

Про те, що Леопарди можуть бути задіяні у бойових маневрах зі звільнення Криму, заявив Кевін Кюнерт. Він є генеральним секретарем Соціал-демократичної партії країни, а це – одна з найстаріших партій Німеччини. Наприкінці минулого року вона вперше за 15 років обігнала за рівнем підтримки серед населення Християнсько-демократичний союз. Після того, як Шольц став канцлером, партія соціал-демократів увійшла до федерального уряду.

Саме її генсекретар заявив, що Німеччина розглядає Крим на тому ж правовому рівні, як і інші землі, окуповані росіянами. Міжнародно визнані кордони України визначено і затверджено у 1991 році, а те, що 2014 року Росія вирішила анексувати ці землі – злочин, наслідки якого мають бути ліквідовані.

Хоробрий, але є одне “але”

Кевін Кюнерт каже, що деокупувати кримські землі німецькими танками можна, проте зробити це неможливо, оскільки військовий шлях для цього закритий: райони Запорізької і Херсонської областей на підступах до Криму блокуються армією РФ, де вона продовжує укріплювати свої позиції.

При цьому Кюнерт ще й наголосив, що Кремль класифікує постачання зброї як ескалацію можливого конфлікту з НАТО, а такі заяви кремлівської верхівки викликають обмеження дій іноземних партнерів України.

Українцям розвʼязали руки?

Як би не хотілося українцям на фоні таких заяв планувати наступ, проте варто відзначити, що генсекретар соціал-демократів – це ще не весь уряд. Окрім даної партії до федеративного уряду входять ще дві: “Зелені” і Вільна демократична партія. Вони, як більшість, можуть стати головним важелем у питанні застосування німецьких танків для деокупації Криму. Про це знає і Росія, яка концентрує всі свої зусилля на схиленні європейських сил на свою сторону. Тому святкувати перемогу на цьому етапі ще рано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *