Для Путіна обирають жертву: Валентина Матвієнко чи хтось із сенаторів?

Трон під Путіним не на жарт розігрівся: у народа все більше питань з приводу невдач у СВО, і характер Президента Росії від цього аж ніяк не покращується. Давати чіткі і змістовні відповіді електорату в тактику Кремля ніколи не входило, а ось знайти і предʼявити когось, щоб спустити на нього всіх собак – традиція давня й відома. Схоже, цього разу собак вже натравили на Матвієнко.

Із соратників у вороги

Представниця провладної партії “Едина Росія” Матвієнко завжди солодким голосом підспівувала Путіну, не стримуючись у компліментах. Лише після звернення до Федеральних Зборів 21 лютого 2023 року її коментар до виступу Президента можна визнати еталоном лестощів: його промова була і міцною, і оптимістичною, і змістовною, і конструктивною, і творчою, і конкретною… Епітети і вихваляння, які Валентина Матвієнко використала в коментарі до цього звернення, можуть зайняти цілу сторінку.  

Але не пройшло ще й місяця, як зʼявилася інформація про те, що зараз запущено процедуру підготовки документів, направлених на позбавлення недоторканності одного з сенаторів. Декотрі джерела повідомляють, що особою, щодо якої готують ці документи, буде Голова ради Федерації Валентина Матвієнко.

Арешт, не виходячи із зали 

Для ролі цапа-відбувайла вона прекрасно підходить: народилася в Хмельницькій області України, лауреатка всеукраїнської премії “Жінка ІІІ тисячоліття” – легко звинуватити її у підриві влади зсередини на благо власної батьківщини. Ідеальна кандидатура, якщо врахувати, що ставлення до українців, тим більше на високих постах, стає дедалі більш підозрілим

Передбачається, що затримання проведуть безпосередньо в залі Ради Федерації відразу після того, як оголосять рішення про позбавлення недоторканності. 

Спроба спастися

Близькі до Кремля джерела повідомляють, що Матвієнко теж знає про те, що назріває, тому вже готує шлях до спасіння. Вона активно веде діяльність по дискредитації одного із сенаторів. При цьому їй треба обґрунтувати і правильно донести розгніваному невдачами Путіну, який жадає крові, в чому саме винний цей посадовець.

Тож процедура жертвоприношення ось-ось почнеться. Залишилось лише остаточно визначитися з жертвою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *