Доленосна зустріч у форматі “Рамштайн”

Стало відомо, що у другій половині січня відбудеться наступна зустріч формату “Рамштайн”. Українська сторона покладає на неї великі надії, адже там повинні прийняти ряд важливих рішень.

Що являє собою цей формат

Офіційна назва групи – Ukraine Defence Contact Group. Рамштайном її назвали через те, що зустріч проходить на авіабазі, розташованій в цьому населеному пункті. Першу зустріч ініціювали США, і тоді 43 країни прислали представників для спільного прийняття рішень. З квітня ці зустрічі проходять щомісяця, вони обʼєднують вже 50 країн.

Що важливе має відбутися

Наступна зустріч має відбутися 20 січня. Попередньо представники багатьох країн проводять телефонні розмови і консультації, щоб прийняти попередні рішення. На самій зустрічі всі рішення лише узгоджують і ратифікують.

Основні моменті цієї зустрічі такі:

  • методи координації військової підтримки України;
  • надання БМП західного зразку;
  • забезпечення систем ППО, в тому числі – ЗРК Patriot;
  • передача боєприпасів до БМП, які вже є в наявності в Україні.

Один з головних пріоритетів України – захист неба над країною, щоб припинити постійний терор мирного населення, який влаштовує Росія. Саме тому заявлене питання про системи ППО надважливе. Після передачі американського ЗРК Patriot зʼявилась надія на більш безпечне існування людей, а якщо додасться ще система з Німеччини, про яку зараз ведуть перемовини, то ситуація буде в рази кращою.

Канцлер Німеччини Шольц довгий час не підтримував ініціативу з приводу передачі ЗРК Patriot, проте останнім часом тиск на нього зростає, що стало причиною зміни позиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *