Згідно розсекреченим даним, Росія планувала наступ на Україну ще в 2009 році

Зміст документів з Білого Дому, що були засекречені з 2009 року, став відомим. В них є інформація, що Росія планувала захоплення території України ще з 2009 року.

В Білому Домі до цієї інформації ставилися так серйозно, що діючий на той час Президент США Буш попередив про це свого наступника Барака Обаму. Він склав для нього доклад, в якому проінформував про все наступного Президента.

Після того, як ці дані розсекретили, їх планують опублікувати окремою книгою, яка зможе висвітлити те, що відбувається через 14 років.

Доповідь Буша

В цій доповідній записці між іншим були такі слова: “Остерігайтеся Росії – вона жадає територій сусідньої України”. Ця частина доповіді була повністю присвячена РФ. Тоді Радою національної безпеки США було підготовлено 40 подібних секретних документів , які необхідні для введення нового Президента в справи.

Кожна з 40 частин включає в себе аналіз та прогноз щодо самих великих країн або окремого зовнішньополітичного напрямку.

Ненаситність була передбачуваною

Доповідь про Росію закінчується тим, що спочатку особиста дипломатія Буша принесла певне потепління у відношеннях з РФ, але ближче до кінця каденції намітилося погіршення на фоні вторгнення російських військових сил в Грузію в 2008. У цьому ж документі є припущення щодо того, як далі РФ буде втілювати в життя свої імперські амбіції. Зараз можна констатувати той факт, що цей прогноз був точним і справедливим.

Буш закликав Обаму завадити Росії порушити територіальну цілісність України. Він підкреслював, що особливо ризикованим регіоном є Крим. Ці слова було сказано за 5 років до майбутньої анексії. Там же йдеться про те, що основним механізмом маніпуляцій стане енергетична залежність Європи від російських нафти та газу, за допомогою яких РФ спробує вбити клин між Європою та США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *