Зеленський побачив на власні очі, як проходить навчання для управління танками Challenger

Президент України Зеленський разом з премʼєр-міністром Великобританії Ріші Сунаком відвідали центр підготовки українських танкістів, яких тренують британські спеціалісти.

Разом вони прибули військовим гелікоптером на тренувальну базу, розташовану в південній частині Англії. Вона знаходиться в графстві Дорсет. Ціллю візиту було спілкування очільника України з військовими ЗСУ, які зараз там на навчаннях.

15 січня Велика Британія офіційно підтвердила, що планує надати для ЗСУ 14 одиниць танків Challenger 2 і 30 155-каліберних САУ AS90.

Як виглядає курс

В другій половині січня екіпажі ЗСУ вже почали навчання в Англії, яке повинне пройти в якомога коротші терміни. Планується вже в березні або на початку квітня передати танки на територію України.

Курс розбитий на кілька етапів:

  1. Перший – набуття навичок з управління танками Challenger 2 за допомогою спеціальної програми-симулятора. Вона дуже якісна і повністю відповідає відгуку такої техніки в справжньому житті. Саме на цьому етапі зараз знаходяться українські військові.
  2. Другий етап – це відточення навичок при реальному управлінню танками. Він досить короткий, адже всі базові знання військові отримують на попередньому щаблі.

Декому з присутніх військових Зеленський вручив медалі, а також подякував Сунаку за підтримку України.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *