«Зуб даю»: У Румунії за нелегальну практику затримано «геніального» дантиста-аматора

У столиці Румунії Бухаресті за підозрою у підробці документів та незаконному використанні медичного обладнання затримано 26-річного виходця із Сирії. Згідно з попередньою інформацією, вказаний громадянин зміг провести десятки унікальних операцій у зазначеній сфері та стати легендою регіональної галузі. Наразі «легенді» загрожує до двох років ув’язнення умовно.

Це може здатися неймовірним, але Селім Т., який свого часу переселився в румунську столицю з передмістя Дамаска, на батьківщині не закінчив навіть середньої школи. За деякими даними, після приїзду до Бухареста як біженця цей молодий чоловік за підтримки свого співвітчизника відкрив приватний стоматологічний кабінет. Потенційних клієнтів залучали низькими цінами та якістю обслуговування. Слід особливо відзначити, що цінова політика була представлена на гідному рівні: середня вартість лікування була втричі меншою, ніж у будь-якій місцевій приватній установі. Подейкують, що клієнтом Селіма був високопоставлений представник румунського уряду.

Скандал вибухнув після того, як одна з пацієнток кабінету після операції з видалення зуба поскаржилася на сильну пухлину та біль у районі лівої ясна. Жінка спочатку звернулася за додатковою консультацією спочатку до державної стоматологічної лікарні, а згодом – подала заяву до прокуратури. Як було зазначено під час попереднього медичного розслідування, виникнення вказаної пухлини не було результатом відповідного хірургічного втручання.

Але під час прокурорської перевірки стало відомо, що сирієць не має необхідного диплома дантиста. За чинним румунським законодавством, діяльність згаданого сирійця прирівнюється до шахрайства.

Однак ось у чому справа. За обвинуваченого раптово заступилися міжнародні фахівці. «Я ознайомився з роботою цієї людини, мені здається – вона, безумовно, самородок, – сказав у коментарі кореспонденту EURO-ATLANTIC UKRAINE голова Комісії з етики Співтовариства дантистів Роберт Донован (США) – Фактично на його прикладі можна вчити багатьох дантистів у всьому світі. А питання з пухлиною пацієнтки є зокрема, яка не становить небезпеки для життя. За румунськими законами, вона може отримати матеріальну компенсацію та подальшу безкоштовну медичну допомогу».

Наразі невідомо, скільки саме пацієнтів опинилося у кріслі Селіма. Ходять чутки, що самозванцю вдалося вилікувати найважчий випадок запалення щелепи у співробітниці іноземного диппредставництва у Румунії.

Чи врахуються ці його заслуги на суді у Бухаресті – невідомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *