Ліміт вичерпаний: чи правда, що у Заходу закінчуються боєприпаси для України?

Сполучені Штати Америки зокрема і структури Північноатлантичного альянсу в цілому на даний момент не мають у своєму розпорядженні необхідних ресурсів для постачання збройних сил України сучасними видами зброї та боєприпасів. Таке припущення напередодні зробили аналітики одного з найбільших телеканалів США-CNN. На думку журналістів та експертів, ЗСУ під час своєї боротьби проти російських агресорів «витрачають занадто багато західних коштів».

Слід зазначити, що, згідно з американським законодавством, зазначений матеріал телекомпанії представляє точку зору окремо взятої категорії опитаних осіб. Але ось у чому справа – чинний міністр оборони Великобританії Бен Уоллес у своїх найкращих традиціях поставив під сумнів доцільність подальших поставок Лондоном Україні ракет для ППО. «Ми не знаємо, як довго ще триватиме протистояння Москви та Києва, проте вже зараз змушені відзначити, що Британія вважає за краще залишити у себе стратегічні запаси арсеналів для реалізації власних оборонних проектів», – резюмував він.

Цю тему почали розвивати й у Пентагоні. За свідченнями редакції CNN, деякі американські чиновники вказали, що Сполучені Штати мають певний резерв боєприпасів, з яким оборонне відомство США розлучатися не збирається за жодних умов.

«Сьогодні на Заході існує поширена думка про те, що збройні сили України використовують занадто велику кількість боєприпасів, – сказав у коментарі для EURO-ATLANTIC UKRAINE нью-йоркський політичний оглядач Вільям Конноллі. – Є побоювання, що ми просто не зможемо забезпечити відповідних потреб ЗСУ без шкоди для власної обороноздатності. Імовірно, саме тому Вашингтон поставив Україні касетні бомби».

Думку про те, що «ліміт» постачання західних боєприпасів в Україну фактично вичерпано, розділила влада Федеративної Республіки Німеччина. За деякими даними, Берлін «заморозив» операції з експорту окремого виду снарядів. Раніше від таких постачань повністю відмовилися Болгарія та Угорщина.

Як би там не було, в НАТО пообіцяли Києву знайти шляхи вирішення проблеми. І це є важливим чинником.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *