Майже всі амбасади Німеччини припиняють роботу в Росії

Певний час тому Росія обмежила кількість німецьких держслужбовців на території РФ. Відповіддю на це стало обмеження роботи чотирьох консульств Німеччини. Таким чином діючим залишиться лише одне.

Загострення між Москвою та Берліном

Про це офіційно повідомив Речник МЗС Німеччини , який працює в Берліні. Чотири консульства повністю закривають. Більш того, скорочення стосується не лише дипломатичних установ, але і таких організацій, як, наприклад Гете-інститут (світового лідера у сфері підвищення кваліфікації вчителів та викладачів німецької мови).

Серед німецьких держслужбовців такого рівня залишиться всього 350 осіб. Офіційно російську сторону повідомили про це ще 31 травня. Оскільки відповідні бюджети були виділені на поточний рік, робота звертатиметься поступово. Останній строк – 31 грудня 2023 року. 

На початок січня 2024 року в Росії і в Німеччині залишиться лише по одному чинному консульству. 

Реакція двох сторін

Ситуація розвивалася за наступною хронологією:

  • Німеччина спробувала скоротити кількість співробітників російських спецслужб у своїй країні, які виконували функції дипломатів РФ;
  • Після цього кроку територію Німеччини покинула двозначна кількість російських співробітників;
  • Росія заявила, що такі дії Берліна є ворожими у відношенні до РФ, які не залишаться без відповіді. 

Російськими містами, в яких у листопаді ліквідують німецькі амбасади, будуть:

  • Калінінград;
  • Єкатиренбург;
  • Новосибірськ.

Німеччина назвала це “ескалацією погіршення дипломатичних стосунків” між двома країнами, які змушують до вагомих скорочень у всіх областях німецької присутності в РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *