Маски скинуто: яка країна не дасть увійти Україні в НАТО

 Стало відомо, що Німеччина випрацювала офіційну позицію, на якій наполягатиме у Вільнюсі. Це буде вимога відтермінувати вступ України в НАТО. 

Непереборний страх

Відомо, що під час саміту у Вільнюсі Берлін прикладе зусиль, аби переконати інші країни-члени НАТО почекати з членством України в Північноатлантичному альянсі. Головна причина – страх перед ймовірною війною НАТО і РФ. 

Німеччина вважає, що після надання членства треба буде одразу застосовувати 5 статтю, яка закликає розглядати напад на одну країну як напад на всіх. У Берліні впевнені: це не зупинить Кремль. 

Блефуємо, як в картах

При цьому екс-президент України Петро Порошенко зазначає: якщо західні партнери не дадуть “зелене світло” Києву щодо членства в НАТО, це справедливо буде розцінене Путіним як признак страху перед РФ. Агресору така поведінка лише надасть впевненості: йому не можуть протистояти. 

Німеччина приносить Київ у жертву? 

Офіційний Берлін при цьому повідомляє, що просто обирає помірковану позицію. Він закликає Європу і США сконцентруватися на тому, щоб надати гарантії Києву без очікуваного членства в Альянсі, і при цьому, щоб ці гарантії були дієвими.

Маємо і прибічників

В той же час деякі країни не поділяють точку зору німецького уряду. Наприклад, Велика Британія наполягає на прискоренні заявки України щодо членства в НАТО. Пентагон зазначає, що Київ знайде свій – неочікуваний – шлях в Альянс. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *