“Мертві душі” замість біженців: шахраї в Болгарії заробляли на незаконній схемі розміщення українців

Гучний скандал відбувся в Болгарії минулого тижня. Викрито схему, на якій наживалися злочинці, що розміщували людей для тимчасового проживання. Про це заявили представники МВС країни, які виявили кілька незаконних схем під час перевірки.

На чужому горі

З перших тижнів війни уряд Болгарії розробив програму, за якою фінансувалися ті, хто надавав місце для проживання та здійснював харчування українців. Через рік було проведено комплексну парламентську перевірку, яка виявила недопустимі порушення у реалізації цієї програми.

Основним механізмом злочинців стала подвійна, а іноді і потрійна реєстрація українських громадян. Іноді кількість біженців значно перевищувала кількість місць в готелях, таборах або пансіонатах.

Загадка з багатьма невідомими

Іноді зареєстрованими по програмі були громадяни України, які не виїздили за її території. Звідки були отримані особисті дані цих українців, такі як серія та номер паспорта, встановлюється. В особливо зухвалих випадках це були особи, які насправді ніколи не існували.

Зараз цими справами займається прокуратура. Для фінансування програми фінанси виділялися із фондів, які надавав Європейський Союз. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *