Міфи про великого та жахливого Путіна: частина пʼята

Протягом 24 років постать першої особи Росії настільки щільно вкрилася міфами та уявленнями, що дуже складно відокремити вигадки від правди. Через це багато хто дійсно вважає, ніби кращого геостратега, ніж цей великий чиновник, в РФ просто не існує. Давайте в рамках нашого циклу статей розглянемо, що зі стійких стереотипів – правда, а що – пустка.

Справжній захисник сімейних цінностей

Крім молодця, супер-політика та борця Президента Росії Володимира Путіна завжди “продвигають” як справжнього сім’янина, що стоїть на захисті традиційних цінностей. Буквально його зображують як людину в авангарді захисту Росії від Содому і Гоморри. Але як там справи насправді?

Про законну сім’ю Путіна відомо мало: законна дружина Людмила з ним давно розлучилась, а своїх дочок, відомих під неофіційним псевдонімом “ці жінки”, Президент публічно визнати не хоче, що не заважає їм, тим не менш, отримувати багатомільйонні державні контракти та регулярно з’являтися на екранах телевізорів.

Крім непризнаних дочок від колишньої дружини Людмили у Путіна є і побічні діти та дружини, яких він також не має наміру визнавати та легалізовувати. Наприклад, це Світлана Кривоногих – коханка Президента з донькою від нього Лізою. Ну і звичайно, Аліна Кабаєва, у якої, за чутками, також від нього є діти. Про всіх цих людей та їх зв’язки з Путіним вже давно все з’ясували журналісти-розслідувачі, але сам він залишається непохитним. Найголовніший сім’янин Росії ходить розлученим, а свою велику – законну та незаконну – сім’ю наполегливо намагається замести під килим. У протилежному випадку з’явиться занадто багато питань стосовно досить вражаючого фінансового стану.

У демократичних країнах перші особи не приховують свої сім’ї і вже точно не приховують найближчих родичів, тим більш – дружин і дітей. Впевнені, що багато хто навіть знає, наприклад, ім’я дружини або дочки Дональда Трампа, дехто – навіть ім’я чоловіка цієї дочки може знати. Той же Олексій Навальний зі своєю сім’єю зробили набагато більше для популяризації традиційних сімейних цінностей, ніж Путін. Ми знаємо всю сім’ю Навальних: як їх звуть, де вони живуть, де навчаються, що думають на різні теми. Навальний не приховував їх, не соромився їх і не приховував їх побут.

А що ж із душею? Християнин Путін такий же, як і сім’янин, тобто, досить показушний. У церкву він, звісно, ходить на великі свята (і обов’язково під камеру), але ось його дії свідчать про те, що нічого святого насправді у цієї людини немає. Вбивства політичних опонентів, розпочата війна, бажання повернути вбивць, як Красикова, на батьківщину, помилування всіляких насильників і вбивць заради того, щоб вони відправилися на фронт, а також уся епопея з видачею тіла Навального матері ще раз доводять, що християнство для Путіна – лише вигідний обман. І, звичайно, церква – це те, що повинні захищати росіяни ціною власного життя від Заходу (ніби Захід колись був проти християнства).

У Союзі потрібно було вірити в комунізм, і Путін був прилежним комуністом з партбілетом. Після розпаду СРСР у фаворі були демократи, і він впевнено говорив про верховенство права, дружбу з Заходом, демократичні інституції. Тепер же він вважає, що вигідний курс на православ’я, самодержавство і народність, і ось уже активно позує перед камерами в церкві. Якщо завтра для збереження влади йому вигідно буде вірити в макаронного монстра, можна не сумніватися: він першим надіне дуршлаг на голову.

Путін будує з себе воцерковлену людину і захисника традиційних цінностей виключно для того, щоб грати на страхах старшого покоління росіян, які зараз і складають надійну частину його виборців. Адже багато з них дійсно вважають, побачивши в телевізорі, що всю владу на Заході давно захопили геї, безбожники та трансформатори. Це досить легко, враховуючи, що за все своє життя вони ні разу не виїжджали за кордон, знають про нього лише з російських новин і переконані, що там суцільні розпуста і гріх. А пропагандисти тільки і підпитують цей страх, що подібне може статися і в Росії.

Якщо десятиліттями нав’язувати думку, що без цього великого правителя Росія в ту ж мить впаде жертвою розпусти, а росіянам на наступний день його відставки прикажуть слідувати на примусову зміну статі, то прибирати Путіна з поста Президента дійсно не можна, інакше – смерть. І цей наратив також працює на збереження влади для Путіна, і так само нічого спільного з правдою не має.

Навіть демографічна ситуація за роки правління нинішнього Президента впала до таких показників, яких не було з часів Другої світової війни. І це при тому, що його діяльність завжди експонувалась як спрямована на зростання кількості сімей і дітей в країні. Але народжувати синів, яких вб’ють на війні, вередливі жінки чомусь відмовляються. Правда, можна домогтися раптового стрибка населення Росії, захопивши сусідні території, де до приходу “руського миру” хтось народжував. Тоді і цифри в звіті можна буде побачити інші. Правда, проблему таким чином не вирішити, але чи це хвилює любителів звітів і документів? Якщо люди вірять цифрам, оголошеним по телевізору, то й працювати треба не над реальними показниками, а над цифрами.

В найгіршому випадку завжди можна списати все на чергові “покращення”, як це сталося з дефіцитом яєць: “люди стали краще жити, тому купують більше яєць”. А людей стає менше, тому що, наприклад, талановитих і здорових росіян зманює до себе коварний Захід, щоб перетворити їх на геїв і трансвеститів. Вони ж там в Європі та Америці зовсім не такі, як Путін – справжній християнин, що вірний своїй родині і родинним цінностям.

“Частина перша: Якщо не він, то хто? https://eaukraine.eu/politics/%d0%bc%d1%96%d1%84%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%be-%d1%96-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%88%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%bf%d1%83%d1%82%d1%96%d0%bd%d0%b0-%d1%87/

“Частина друга: Путін – сильна рука та міцний лідер” https://eaukraine.eu/politics/%d0%bc%d1%96%d1%84%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%be-%d1%96-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%88%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%bf%d1%83%d1%82%d1%96%d0%bd%d0%b0-%d1%87-2/

“Частина третя: Путін – великий геостратег” https://eaukraine.eu/politics/%d0%bc%d1%96%d1%84%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%be-%d1%96-%d0%b6%d0%b0%d1%85%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%bf%d1%83%d1%82%d1%96%d0%bd%d0%b0-%d1%87/

“Частина четверта: Рятівник Росії від розвалу країнами Заходу”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *