Наступним Генеральним секретарем НАТО може стати Борис Джонсон

В інтервʼю колишньому премʼєр-міністру Великої Британії Джонсу Джонсону задали пряме питання про те, чи планує він висувати свою кандидатуру на пост Генерального секретаря НАТО. Відповідь пояснила багато з того, що відбувалось останніми роками в політичний карʼєрі, а також чим були зумовлений його курс і рішення.

Чому виникло таке питання

Наразі Генсекретарем НАТО є Єнс Столтенберг, який обіймає цю посаду з 1 жовтня 2014 року. Цієї осені він повинен був залишити свій пост. Проте в західних ЗМІ все частіше почала лунати інформація про те, що змінювати генерального секретаря зараз нераціонально через важку ситуацію у протистоянні з Росією.

Однак, сам Столтенберг виказав готовність відійти від справ в 2023 році так, як і було заплановано раніше.

Питання в лоб

Чутки про можливість висунення кандидатури Джонсона почали ширитися ще з моменту звільнення з посту Премʼєра великої Британії 6 вересня 2022 року. Проте сам Борис цю інформацію не підтверджував, як і не спростовував.

23 лютого під час чергової зустрічі з журналістами йому задали питання в цікавому форматі: не просто про те, чи збирається він очолити НАТО, а коли саме. В цей раз прозвучала неочікувано пряма відповідь про те, що такий задум є, тому люди не повинні забувати про його кандидатуру. Більш того, Джонсон виразив сподівання, що ця ціль буде досягнута. Одразу за цими словами політик запевнив, що підтримуватиме Україну на будь-якій посаді.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *