На кордоні між Польщею і Білоруссю загострення: направлено тисячу солдат і двісті одиниць бронетехніки

Відповіддю на те, що Білорусія продовжила так звані “військові навчання”, в рамках яких стягнено військові резерви до кордонів з ЄС, стало укріплення кордонів з боку Європи. 

Трясуть залізом

Білоруські ЗМІ повідомили, що попри попередні плани спільні військові навчання з РФ продовжили ще на тиждень. 

До 8 та 9 липня навчання проводили за графіком. Підготовка велась дуже інтенсивно, а на декотрих полігонах відбувалась навіть без вихідних. Наприклад, на таких:

  • “Доманово”;
  • “Лепельський”;
  • “Осиповичський”;
  • “Обуз-Ліснівський”.

У литовців здали нерви

Литва тиждень тому заявила про те, що в прикордонних службах будуть більш ретельні перевірки громадян Білорусі і РФ, які вʼїжджають в країну. Також більше уваги будуть приділяти таким моментам:

  • транзитні авто;
  • вантажівки;
  • посилення перевірки документів і віз.

Міністерка ВС Литви також повідомила, що за умови росту ризиків для країни кордон взагалі можуть закрити.

Потім, за словами білоруської сторони, Литва таки перекрила в односторонньому порядку пропуск на пункті Мядінінкай. Після цього Мінськ звинуватив сусіда в намаганнях загострити ситуацію, утворивши в прикордонній зоні черги. 

Логічний крок 

Після того, як Білорусь вирішила позапланово продовжити присутність російських військових формувань в прикордонній, Польща почала укріплювати захист своїх прикордонних територій. Підрозділи, які там знаходяться постійно, доповнили ще тисячею солдат. На додачу підтягнуто двісті одиниць броньованої техніки.

Командування Збройних сил Польщі пояснило свій крок тим, що вони хочуть продемонструвати повну готовність до спроб дестабілізації ситуації на кордоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *