Не ППО і не космічний супутник. Вчені пояснили, що спричинило яскравий спалах над Києвом

Яскравий спалах у небі, який зафіксували напередодні пізно ввечері в Києві, швидше за все, був спричинений падінням метеорита, повідомляє державне космічне агентство України. За їхніми даними, це, ймовірно, пов’язане із входженням космічного тіла у щільні шари атмосфери.

Пізніше українські фахівці уточнили – найімовірніша версія цієї події – падіння метеориту з космічного потоку Лірід. На сьогоднішній день відомо, що Земля щороку у квітні потрапляє у шлейф комети Тетчер. Пік зорепада цього року припадає на 21 квітня.

Цей «спалах» бачили також у Білорусі, майже за 200 кілометрів від Києва. Проте, жодних слідів космічного тіла, яке могло впасти, ні в Україні, ні в Білорусі поки не було виявлено. Також на сьогоднішній день поки немає відомостей про пожежі чи надзвичайні події, які могли б бути спричинені падінням метеориту.

Незважаючи на це, вчені зараз проводять аналогію «київського спалаху» із «челябінським метеоритом». Десять років тому у Росії впав метеорит. Перед його падінням було видно яскраві спалахи в небі, а потім було знайдено космічне тіло загальною масою 654 кілограми.

Серед попередніх версій пояснення події у столиці України розглядалися ракета, випущена з боку Росії, а також супутник NASA, який упав на землю. Пізніше обидві ці версії спростували військова адміністрація Києва і космічне агентство США NASA. У США повідомили, що їхній супутник ще знаходився на орбіті Землі в той час, коли у Києві спостерігали яскравий спалах у небі.

Водночас у США заявляють про почастішання випадків невідомих повітряних вторгнень на територію їхньої країни. Напередодні представник Пентагону повідомив про розслідування 650 випадків НЛО на сьогоднішній день. Законодавці виявляють підвищений інтерес до незрозумілих вторгнень на тлі побоювань, що літальні засоби можуть експлуатуватись ворогами Америки. Водночас американські фахівці з аномалій стверджують – на сьогодні немає жодних доказів інопланетної активності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *