Нова зірка шоубізнесу в політиці: президентом Аргентини став тіктокер

Президент України Зеленський не був першою шоузіркою, яку обрали головою держави.  Тренд обирати очільником держави улюбленця публіки існує давно, але зараз, коли соцмережі охопили майже весь світ, ця тенденція посилюється. Наступним народом, який вирішив віддати майбутнє в руки улюбленцю публіки, стали аргентинці. Вони обрали на пост президента тіктокера Хавʼєра Мілея, що очолить країну 10 грудня. Але вже перша промова після перемоги у виборах стала холодним душем для виборців.

Життя, як в Тік-Ток


Хавʼєр Мілей – 53-річний чоловік, який має фах економіста. Він працював конгресменом і телеекспертом, але став широко відомим саме через Тік-Ток. Ця популярність принесла йому 56 переможних відсотків під час виборів. Його опонентом був чинний міністр економіки Аргентини, якому віддали 44% голосів.
Проте, яскравого і веселого життя тіктокер своїм виборцям не обіцяє. Навпаки, після перемоги він звернувся до аргентинців і проголосив такі постулати:
– треба терміново виправляти помилки десятилітньої неефективної політики;
– щоб покращити економіку, доведеться вдатися до “шокової терапії”;
– Аргентину чекають інфляція, безробіття і бідність;
– планується скоротити видатки, в першу чергу зменшенням урядових міністерств з 18 до 8;
– треба відмовитись від національної валюти песо і ввести долар;
– найближчим часом буде розпочата активна боротьба з корупцією.
Більшість виборців Мілея – молодь, яка користується соцмережами.

З ким дружитимуть

Ще під час передвиборчої кампанії Хавʼєр Мілей підкреслював, що підтримує позиції колишнього президента США Дональда Трампа і колишнього президента Бразилії Жаїра Болсонару. Ймовірно, саме ці країни і стануть найближчими партнерами у зовнішній політиці за нового очільника Аргентини.
Ставлення до України у Мілея позитивне. Свого часу від рішуче засудив дії Росії і не обмежився просто гучними фразами, а взяв безпосередню участь в одному з заходів на підтримку українського народу. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *