Розмови про мир під обстрілами: лідери африканських країн назвали атаку по Києву дезінформацією

Лідери африканських країн здійснили візит в Україну, щоб запропонувати свій варіант “мирного плану”. Проте, це не наблизило до миру. Навпаки, ситуація стала ще більш напруженою і загрожує дипломатичним скандалом.

“Миротворці”

В Київ 16 червня прибули лідери таких країн:

  • ПАР;
  • Єгипет;
  • Сенегал;
  • Союз Коморських островів;
  • Уганда;
  • Замбія;
  • Респбліка Конго.

Серед присутніх було чотири президенти, премʼєр-міністри та спецпредставники президентів.

Несподіванка

Однак під час візиту сталася зухвала ракетна атака, проведена росіянами по Києву. Під час цього силами ЗСУ було знешкоджено 12 ракет і 2 безпілотники. Така ефективна робота ППО була можлива, адже всі зусилля були кинуті на те, щоб високопоставлені гості Києва були в безпеці

Уламками ракет пошкоджено кілька будинків, почалася пожежа. Нажаль, не обійшлося без жертв: постраждало двоє мирних жителів. 

Не вірю!

Делегація заявила, що її представники вибухів не чули. Їх збентежило те, що після того, як нібито сталася атака, місто жило в нормальному режимі: люди ходили по вулицях, всі займалися звичайними справами. На підставі цього інформація про вибухи названа високими представниками країн Африки дезінформацією. 

Наступна станція – Санкт-Петербург

Президент ПАР Рамафоса вже через добу планує зустрітися в Санкт-Петербурзі з Президентом Росії. Можливо, він стане ще одним каналом, який зможе донести до лідера РФ інформацію, яка не присутня в офіційних заявах. 

Українська сторона офіційно ще не відреагувала на заяви про те, що атака по Києву заперечується африканською делегацією. Однозначно, що для представників високої делегації все виглядало б набагато реалістичніше, якби повітряні цілі не були знешкоджені силами ППО. Дуже цинічно, що обстріл стався під час зустрічі, однією з цілей якої було домовитись про зупинку дії ордера МКС на арешт Путіна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *