План Росії “Захід 2024”: вже відомі регіони з найбільшою ймовірністю ескалації

Найбільша друкована газета Німеччини Bild, яка виходить з 1952 року, привела в своїй статті план, який став відомим з секретного документу Міноборони. Згідно з ним, ріст напруженості між Європою і Москвою може сягнути критичного рівня вже в лютому поточного року. 

В статті розписані конкретні кроки, які російське командування оформило у вигляді сценарія для навчань своїх армій. План охоплює основний період з лютого до жовтня 2024 року.

 Згідно з ним наводимо події у хронологічному порядку:

  • Лютий – стягнення до західних кордонів численних додаткових військових резервів. На фоні війни з Україною переміщення підрозділів не викличе великого розголосу, як це було б до 24 лютого 2022 року.
  • Весна – активний наступ по території України, який дав би змогу використовувати найкоротший стратегічний  шлях до Європи. 
  • Червень – розгортання активності в Балтійському регіоні. Ідеологічна база для цього вже готується, і частково вона повторює ті ж наративи, які ефективно спрацювали у випадку з Україною, а саме, нібито балтійці – це колишні громадяни СРСР, які зрадили росіян через виконання всіх наказів Заходу всупереч здоровому глузду і власній безпеці. 

Такий план – лише припущення на основі запланованих навчань, які готує Росія в сукупності з інформацією, отриманою розвідкою. Не обовʼязково Кремль втілить його в життя. Скоріш за все, в Москві його розглядають як один із ймовірних. Але частота згадування подібного сценарію останнім часом все збільшується. Його фінальною фазою є проведення обширних навчань під назвою “Захід 2024”, які назначено на жовтень поточного року. 

Паралельно з цим вже зараз білоруські військові формуються в спецрозділи, які на території Росії проходитимуть навчання. Сама пресслужба Міноборони Білорусі розповіла, що акцент при цьому буде зроблено на передачі того досвіду, який російська армія отримала під час війни в Україні. Далі планується, що білоруси, які пройдуть навчання, будуть передавати отримані знання солдатам в білоруських підрозділах. Тим самим білоруська армія закінчить повну інтеграцію в систему російської армії. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *