“Польща загрожує українському суверенітету” – заступник Голови Ради безпеки РФ Медведєв викрив плани польського уряду

Добросусідськими відносини між Польщею і Україною з історичного ракурсу назвати не можна. Багато століть східні українські території були ласим шматком для поляків. Більш того, важко обʼєктивно визначити, як правильно називати ці регіони з перспективи часу: східними українськими землями чи західними польськими. Все залежить від того, на якому саме періоді зупинитись. 

В міру своєї розбещеності

Заступник голови Ради безпеки Росії Медведєв дивиться на перспективу розвитку польсько-українських відносин, застосовуючи до цього філософію російських політиків. Тому він висловився з приводу того, що нинішній альянс цих двох країн буде використано Польщею для задоволення імперських потреб останньої. 

Країна, яка анексувала Крим попри всі міжнародні статути і умови, виправдовуючи це тим, що певний проміжок часу він був під пануванням Росії, не може сприймати чужі дії інакше. 

Російська пропаганда знайшла винного

Паралельно Медведєв назвав Польщу країною без інтелектуальних сил, “перекинутою в минуле”, такою, що мріє про політичний реванш над Росією. Окрім цього, саме польський уряд періоду між двома Світовими війнами він звинуватив у діях, які призвели до появи націоналізму, бандерівщини і перетворенні України на “розсадник кривавого сатанізму.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *