Поїздки Путіна в Китай, Туреччину і Індію: чому інтенсифікувався “туризм” Президента РФ

Зʼявилась інформація, що Путін, який довгий час перебував виключно на території Росії, збирається відвідати цілу низку країн. Які цілі такої активної діяльності на території великих і впливових країн?

Давайте товаришувати

Остаточні дати ще не названі, однак імовірно, що станеться це в першій половині осені.

В переліку країн наступні:

  • Туреччина. Путін одразу після президентських виборів, в яких отримав перемогу Ердоган, пообіцяв особисто відвідати Стамбул. Але є інформація про те, що основна ціль поїздки – обговорення умов зернової угоди.
  • Китай. Участь у форумі “Один пояс – один шлях”. Ціль цього проекту – глобалізація китайського впливу на економіку і прогрес у світі. 
  • Індія. Візит остаточно ще не узгоджено, але Росія вже отримала запрошення на саміт G20. Путін буде тут не просто представником середньої країни, а представником країни-лідера. Правда, зараз розглядаються різні варіанти участі, включаючи онлайн.

Мандрівник з амбіціями

Під час всіх цих зустрічей Президент РФ буде шукати підтримки в плані зернової угоди. Відновлення експорту українського зерна – дуже важливий механізм впливу на світ, про що Путін прекрасно знає. 

Зараз він буде виборювати якомога більше переваг на користь Росії, бо прекрасно розуміє: його противники затиснуті в кліщі і готові йти на величезні поступки заради відновлення угоди. Саме тому Путін постійно нагадує: вона може бути відновлена одразу після того, як російську сторону задовільнять.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *