Представник Китаю їде в Київ: врегулювання війни РФ проти України виходить на новий етап

Україна готується до нового політичного кроку, який може подіяти на перебіг військового конфлікту з Росією. Таким кроком є візит спеціального дипломатичного представника КНР Лі Хуея, що відбудеться 16-17 травня. Чого чекати українській стороні?

Офіційна версія

Офіційно метою поїздки зазначено “врегулювання української кризи політичним шляхом”. Це обширна і нічого не пояснююча фраза, але уточнили її теж не дуже чітко. Пояснили, що офіційний Китай хоче почути позицію України із перших рук, хоча вона давно відома.

Наодинці

Головні рішення і політичні обговорення не відбуваються перед камерами і при свідках. Експерти вважають, що у китайського дипломата 2 задачі:

  • висловити позицію російської сторони;
  • впевнитись, наскільки може поступитися у своїх вимогах Київ.

 Приймати важливі рішення цього разу не будуть, скоріше це можна назвати первинним збором інформації. Але все-таки цей крок можна розглядати як перший на шляху до фіналу. 

Війна, як колективний інтерес

Напередодні візиту китайського дипломата США офіційно підкреслили, що він мусить спілкуватися саме з Києвом і обговорювати будь-які стратегії з ним. Однак, російсько-український конфлікт з самого початку не був справою виключно цих двох країн. Тому і переговорний процес не може відбуватися у формі діалогу. Це дискусія з великою кількістю голосів.

Тому в рамках врегулювання української кризи дипломат Лі Хуей окрім Росії і України відвідає такі країни:

  • Польща;
  • Франція;
  • Німеччина. 

Саме вони грають ключову роль в прийнятті рішень про військову допомогу та мають стати майбутніми гарантами безпеки для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *