Президентство Путіна під великим питанням: на виборах у 2024 році його кандидатури ймовірно не буде

Схоже на те, що зірка “великого геополітика” нестримно гасне. Початок кінця епохи пришвидшило дивне повстання Пригожина. Багато хто вважав, що воно закінчилось нічим, проте, насправді цей заколот має багато наслідків. Один з них – те, що Путін втратив шанси вчергове стати Президентом РФ, про що прекрасно знає.

Маркери поразки

“Першою ластівкою” стала реакція еліт, які не згуртувалися навколо кремлівського ідола, а в першу чергу кинулися рятувати себе та свої родини. Простими словами – вони покинули Президента, довівши йому, що він на них не може розраховувати.  З цього випливає кілька висновків:

  • еліти не вірять в показну могутність і контроль Кремля над ситуацією;
  • вони допускають варіант силового захоплення влади і вже морально готові до нього;
  • еліти не мають наміру підтримувати Путіна в намаганнях стабілізувати ситуацію.

Спроба заколоту призвела до обвалу іміджа Президента РФ як гаранта стабільності і безпеки, який вибудовувався останніх 20 років.

Імідж втрачено не лише в очах електорату, але і в очах російських еліт. Ще гірше, що про кінець про кінець дивного повстання озвучив не Путін, а сам Пригожин. Це зайвий раз довело: нинішній Президент не контролює і не вирішує ситуацію.

Гроші вирішують все

Вже за кілька годин після завершення повстання ПВК “Вагнер” еліти провели аналітику того, що сталось. Головний висновок: російські силові структури майже не чинили опору. Тобто, основного козиря, який допомагає утримувати владу в Росії, у Путіна вже немає.

Якщо це так, то витрачати фінанси на широку передвиборчу кампанію цього політичного трупа немає сенсу. А капітал – це те, що завжди має визначну роль. Саме тому все ймовірніше, що Путін не буде йти на наступні вибори. Більш того, шанси вибороти симпатії електорату будуть у того кандидата, який обере радикально іншу позицію, протиставлену тій, що завела країну у глухий кут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *