Президент України провів бесіду з конгресменом США, який проти безкінечної допомоги ВСУ

В політиці не може бути образ чи власних рахунків, особливо, коли просиш допомоги для своєї країни під час війни. Тому Зеленський провів телефонну бесіду з Кевіном Маккарті – спікером Конгресу, який раніше виказав компрометуючу думку про те, що США не мусить надавати Україні “безлімітний чек”.

“Вільна каса” закривається?

Автор цього висловлювання – Кевін Маккарті – з 2023 року став Спікером Палати представників. Він ще не посідав цей пост в той момент, коли сказав, що у принциповому плані він підтримує всіляку допомогу українському уряду для протистояння російській агресії, але з нюансом: треба ввести підзвітність.

Маккарті відкрито не критикував перенаправлення допомоги, та підкреслив, що Конгрес і Сенат можуть обговорити цю проблему і випрацювати механізм. Подібні дії нададуть впевненості, що допомога йде саме туди, де наразі дійсно потрібні ресурси.

Така риторика була у листопаді минулого року. 

А тепер усе інакше

Після призначення на пост Маккарті більше не повертався до цієї теми. Днями Зеленський провів з ним телефонну розмову, під час якої подякував американському уряду за підтримку. Проте, деякі висновки Київ все-таки зробив, бо Президент України на випередження запевнив: українська сторона може надати звітність про використання кожного долара.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *