Пригожин закликав закінчити війну, і вважає, що поразка піде на користь Росії

Євген Пригожин в інтервʼю заявив, що зараз найкращий час закінчити війну. Таке висловлювання може означати одне з двох: або погляди власника “Вагнера” зовсім розходяться з намірами Кремля, або його вустами народ РФ готують до змін на фронті.

Друге повʼязане з тим, що саме Пригожин з початку війни сприймається як більший авторитет з питань війни, яка точиться в Україні.

“Все за планом”

Пригожин заявив, що СВО можна закінчувати, оскільки Росія вже досягла своїх основних цілей

  • південь та схід українських земель окуповано;
  • забезпечено пряме сполучення між Чорним і Азовським морями;
  • Україну демілітаризовано, тобто зруйновано всі підприємства, які так чи інакше були повʼязані з військовою промисловість;
  • вбито велику частину чоловічого населення призовного віку.

Слід відмітити, що від здебільшого правий в цьому.

Краще закінчити, ніж програти

Власник “Вагнера” розповів, що весняний контрнаступ України має великі шанси на успіх. Це призведе до часткових втрат здобутих армією Росії територій. Крім того, він передбачає, що в близькому майбутньому еліти в країні скоро почнуть підштовхувати Кремль до значних поступок у війні, тому краще закінчувати вже зараз, поки здобуті позиції ще не втрачено і Москва має вагу в переговорах.

Так погано, що аж добре

Ще одна думка Пригожина полягає в тому, що поразка у війні може бути навіть корисною для Росії, бо вона стане причиною росту відчуття загальної образи народу і посилення патріотизму. Це ті самі почуття, які привели німецький народ до початку II Світової війни вже через 20 років після поразки в I Світовій. 

Через такі можливі наслідки Євген Пригожин поразку вважає настільки ж прийнятною, як і перемогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *