“Простіше простого”: Трамп озвучив свій план припинення російсько-української війни

Колишній президент США та нинішній претендент на пост господаря Білого дому Дональд Трамп оголосив про те, що у разі свого приходу до влади зробить усе можливе для повного відновлення миру на території України. За словами політика, він має якийсь унікальний план, який однаково влаштує і Київ, і Москву. При цьому Заходу у меморандумі відведено роль арбітра.

Відповідна заява прозвучала відразу після того, як у США були оприлюднені результати опитування громадської думки, згідно з якими екс-президент очолює рейтинги довіри виборців у п’яти з шести штатів, які відіграють вирішальну роль при підрахунку голосів на виборах глави держави. Явно окрилений цими даними, Трамп пообіцяв, що “українці та росіяни помиряться” ще до його інавгурації. “Для цього я маю необхідні дипломатичні засоби, – підкреслив він.

Про що ж, по суті, може йтися? Раніше кандидат-республіканець звернув увагу громадськості у Сполучених Штатах на неприпустимість збільшення асигнувань для потреб Києва. “Необхідно зупинити потік американських грошей в Україну, – сказав Трамп. – Крім того, є сенс скоротити обсяги військово-технічної допомоги українській армії – принаймні доти, доки наші європейські союзники не компенсують Пентагону витрати на відновлення арсеналів”.

У плані Трампа є ще один важливий пункт. Після своєї перемоги на виборах він має намір здійснити поїздки до Москви та Києва, і запропонувати протиборчим сторонам сісти за стіл переговорів. При цьому гарантувавши Росії “нерозширення” НАТО за рахунок нових членів, а Україні – післявоєнне відновлення економіки. “Трамп дійсно вірить у те, що досягти цього буде простіше простого, – сказав в коментарі для EURO-ATLANTIC UKRAINE американський політичний оглядач Джеффрі Піттерс. – Немає жодних сумнівів, що на тлі цієї риторики він досягне певних успіхів”.

Залишається невідомим, як саме Трамп має намір вирішити проблему повернення Україні тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. Але факт залишається фактом: українська карта вже принесла Трампу сотні тисяч додаткових голосів електорату.

Схоже, це лише початок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *