Протести у Франції проти постачання зброї для ЗСУ

В російських ЗМІ шириться інформація про те, що в Парижі проходять протести проти передачі озброєння із Франції в Україну. Вказується, що такі мітинги масові. Крім вираження незгоди з допомогою ЗСУ, ті, хто приймають участь в протестах, закликають до відсторонення Президента Франції з посту і до виходу країни з НАТО.

Пропагандистські російські ЗМІ наводили різні подробиці, навіть долучили відео з мітингу. Його поширили не лише численні телеканалы, але й інтернет-ресурси.

“Надійні” джерела

На відео присутній лого інформагенції RT, діяльність якої заборонена в європейських країнах ще з весни минулого року, оскільки це – пропагандистський канал, що спотворює факти.

Не став виключенням і цей раз. Хоча в записі і присутній коментар про Україну від Флоріана Філіппо – лідера ультраправої Партії регіонів Франції, відео не має відношення до ситуації з наданням озброєння. Флоріан Філіппо періодично організовує мітинги, де різко виступає з критикою французької влади, він є постійним учасником прокремлівських і антиукраїнських заходів.

Ведмежа послуга

Автори фейкової новини цього разу монтували відео дуже недбало, оскільки в кадрі присутні чисельні плакати мітингувальників, незадоволених пенсійним віком у Франції. Чи то помилку допустили через поспіх, чи через низьку кваліфікацію виконавців – невідомо.

Функція таких фейків – показати, що Україна втрачає підтримку в ЄС. Це необхідно, оскільки на фоні новин про значну допомогу ЗСУ у військових і цивільних росіян зростають панічні настрої.

Однак, неякісно виконана робота призвела до сумнівних результатів. Певну частину росіян ці новини дійсно дещо заспокоїли і вселили оптимізм, проте значна частина усвідомила, наскільки кепсько насправді йдуть справи, якщо пропагандисти вдаються до таких відчайдушних кроків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *