Путін повідомив, що готовий воювати з Польщею

На черговому засіданні Ради Безпеки РФ Президент Путін оголосив кілька постулатів, які свідчать про подальший курс Росії. Особливу увагу він приділив Польщі.

Основні пункти його виступу можна розглянути окремо.

Невдячна сусідка

В своїй промові Путін нагадав, що відновлення незалежності Польщі – це подарунок Радянського Союзу, як і західнопольські землі, отримані після закінчення Другої світової. 

В першу чергу йдеться про Ґданськ, який є такою ж точкою конфлікту, як Крим, і довго вважався спірною територією між німцями і поляками. Активна фаза Другої світової війни почалась якраз з того, що Німеччина зажадала собі цей курорт, який потрібен їй був для військово-стратегічних цілей, як і український Крим для Росії свого часу.

Польща захопить Україну

Також Президент країни, яка веде війну по захопленню українських територій, сказав, що землі Західної України перебувають під ризиком окупації Польщею. Він розповів, що планується утворення польсько-литовсько-українського обʼєднання, яке є продовженням агресивної політики польського уряду. 

Цікаво про історію

У тому, що відбувалося з Польщею з 1939 до 1945 року, Путін звинуватив Захід, який кинув цю країну на поталу німцям. І лише Сталін діяв в інтересах поляків. Про пакт Ріббентропа-Молотова і окупацію російськими військами східної частини Польщі він не згадав.

Ще одна імперія-агресор

Ще один постулат серед озвучених стосується того, що польський уряд “мріє” про білоруські території. Путін зазначив: Польща здавна має імперські амбіції, але Росія готова захищати Білорусь як свого партнера. 

Після засідання Радбезу РФ не залишилось сумнівів: російський уряд визначив ще одного свого ворога, такого ж невдячного і войовничого, як Україна. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *