П’єр Антоніо Панзері визнає провину і шукає варіанти, щоб помʼякшити покарання

Справа Панзері перетнула межу звичайного злодіяння, до якої вдається посадова особа. Вона стала моментом перевірки європейського права щодо загальних принципів законності. Саме тому весь світ чекав результатів, і вони подарували надію на те, що закон і рівність перед ним – не пустий звук.

Колишній депутат ЄС від Італії з групою ще трьох осіб був затриманий в грудні 2022 року під час розслідування справи про корупцію у Європарламенті. Це сколихнуло не лише політичні кола, а й все суспільство громадян країн Європи, адже посадовці, які повинні забезпечувати функціонування Європейського Союзу в рамках закону, самі ж і порушують базові принципи.

Глобальна справа

Справа була непростою, адже в ході неї розворушили багато неприємних моментів, повʼязаних з різними країнами. Зрозуміло, що вплинути на результати і сам хід справи було бажання у багатьох фігурантів.

Проте, днями стало відомо: Пʼєр Антоніо Панзері визнав свою вину і пішов на співпрацю з прокурорами. Він погодився повідомити інформацію про хабарі, які надавав, та інші ключові деталі. Він розповість, як впливали інші країни на роботу парламенту, вдаючись до незаконних дій. Фігурантами справи є такі країни, як, наприклад, Катар.

Намір розповісти правду ставить під певну загрозу безпеку самого Панцері, проте всі необхідні заходи будуть вжиті.

Небезпечні подробиці

Колишній член Європарламенту заявив, що надасть інформацію, яка є надважливою для справи:

  • про фінансові домовленості між посадовцями;
  • про країни, залучені в незаконних схемах;
  • про осіб, які отримали від цього вигоду тощо.

Ці дані можуть призвести до міжнародних скандалів, проте допоможуть зупинити одну з найбільш обурливих схем, яка виникла в самому центрі Європи.

Адвокат Панзері заявив, що свою провину звинувачений визнає і усвідомлює, до того ж називає себе лідером тієї злочинної організації, яка склалася.

Прокурор в свою чергу повідомив, що звинувачуваний добровільно зізнався у хабарі розміром 120 тис євро бельгійському депутату Марку Тарабеллі. Щоб дати хід цій справі, з Тарабеллі треба зняти депутатську недоторканність.

Зізнання розворушили осине гніздо, це беззаперечно. Проте Панзері намагається захистити декого в Європарламенті, навіть даючи проти них свідчення. Так, бельгійська депутатка Марія Арена у 2022 році не задекларувала оплачену подорож до Катару, і звинувачуваний ексдепутат Італії зазначає, що Марія Арена не знала про ті махінації, які проводились насправді.

Торги за покарання

Адвокат Панзері повідомляє, що ексдепутат зараз знаходиться в депресивному стані, з якого дуже хоче вийти. Одним з кроків, націлених на це, є зізнання. Його результатом може стати помʼякшення покарання. Зараз винуватцю загрожує 5 років позбавлення свободи, 4 з яких – умовно. Крім того буде штраф і конфіскація активів, отриманих внаслідок дії злочинної схеми. Ці активи попередньо оцінюють в 1 млн євро.

Родинний клопіт

Наслідки злочину відчує і родина Панцері. Так, його доньці загрожує екстрадиція до Бельгії, бо бельгійська влада вважає, що вона володіла інформацією про участь у схемі, створеній батьком. Проте, сама жінка і її батько цю інформацію спростовують і запевняють, що вона не знала про те, що насправді відбувається.

Скільки ще фігурантів зʼявиться в цій цікавій схемі, покаже найближчий час, оскільки Антоніо Панзері лише почав давати показання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *