Під час візиту Зеленського в США оговорили три варіанти завершення війни

Хоч США і є союзником України, проте не завжди бачення ситуації з ракурсу американської влади відповідає очікуванням українців. Це можна прослідкувати у трьох варіантах закінчення війни через переговори, які озвучено під час візиту Зеленського в США. Два з них наразі неприйнятні для України.

Суть їх така:

  • Вивід російських військ до кордонів зразку початку 2014 року. Саме цей варіант свого часу запропонував Президент Володимир Зеленський.
  • Відхід російської армії на кордони кінця 2014 року.
  • Вивід армії РФ повністю з території материкової України без урахування Криму. 

Два останні варіанти мають своїх прихильників і тих, хто не погоджується, серед правлячої верхівки США. Президент України однозначно висловлюється, що жодна з цих двох моделей неприйнятна для України, оскільки територіальна цілісність – одна з ідей української армії і народу. Поступки своїми землями означатимуть одне: агресивна тактика Росії ефективна, її можна використовувати стільки, скільки заманеться. 

Американцям зрозуміло, що після припинення військових дій за двома останніми сценаріями втрати і витрати будуть набагато меншими, ніж при відвоюванні своїх територій у повному обсязі. Українці ж у свою чергу знають, що при такому розвитку подій війну не можна вважати припиненою, вона просто відкладеться на певний час до наступного нападу.

При цьому Байден зауважив, що дискусія на цю тему радше належить до сфери припущень, а не практичних кроків, оскільки на даний момент немає ознак готовності Путіна вести подібний діалог за будь-якою із наведених схем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *