Після так званого “перемирʼя” обіцянки Росії зовсім знецінились

Напередодні Різдва Росія оголосила одностороннє перемирʼя, якого сама ж і не дотрималась, оскільки продовжувала обстріли мирних громадян. Ця ситуація одразу стала відома не лише в Україні, а і за її межами. Людські жертви на фоні заяв про високу релігійність РФ виглядали особливо цинічно.

Чергова російська брехня стала темою брифінгу в уряді США, під час якого Міноборони Купер зазначила: російська армія потребувала перепочинку, щоб переозброїтись, але навіть сама не змогла дотримуватись своїх же вимог.

Представниця Пентагону наголосила, що заяви про перемирʼя лунали з уст тієї ж людини, яка кілька місяців тому заявляла, що територіальних претензій до України немає, і що про приєднання українських територій мова не йде. Цей цинізм давно став нормою, саме тому заяви і пропозиції Путіна не сприймаються серйозно.

Подробиці

5 січня від Кремля надійшла пропозиція про припинення вогню по всій лінії зіткнення на свято. Планувалося 36-годинне перемирʼя. Початок був запланований на 12-00 6 січня, а кінець – на 24-00 7 січня. С самого початку цього періоду відбулося 39 обстрілів Херсонської області. Це призвело до гибелі однієї людини і кількох поранень цивільних громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *