Роль Папи Римського в українсько-російській війні

Стало відомо, про що саме домовлявся Зеленський з Папою Римським під час свого візиту у Ватикан. Про це журналістам розповів сам Франциск. 

Чи може Папа бути миротворцем?

Франциск насправді пропонував Президенту України свою допомогу, свій авторитет у місії врегулювання конфлікту. Проте, Зеленський повернув бесіду в іншу сторону. Він звернувся з проханням максимально сприяти в дуже актуальній справі.

Повернення депортованих дітей

За словами Франциска, Президент України дуже особисто і близько сприймає проблему вивезення українських дітей російськими загарбниками з окупованих територій. Співпраця в цій сфері дуже потрібна Києву, тому Зеленський попросив прикласти максимум зусиль у вирішенні цього питання. Папа Римський погоджується з тим, що українські діти повинні бути повернуті на Батьківщину. 

А як з війною

З приводу війни Франциск розповів, що за Україну він спокійний, адже вона має дуже впливових і сильних партнерів, таких як Німеччина і США. Вони забезпечать перемогу.

Проте, Папа Римський зазначає, що українсько-російська війна – проблема політична, і вирішувати її треба передусім в політичному полі. Тому треба йти в напрямку діалогу – прямого чи через треті сили. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *