Російській армії поставлять нові дроні, щоб відновити атаки

Головне управління Міністерства розвідки України надало інформацію про те, скільки масованих ударів очікувати найближчим часом, і як РФ збирається владнати справу з дефіцитом дронів.

За даними Мінрозвідки наразі в російській армії залишились запаси для 2-3 атак, якщо рахувати по 80 ракет за один раз (іноді кількість ракет менша). Стратегічний запас зброї такого роду вже вичерпано, тому наші військові часто знаходять на місці ударів уламки снарядів, які виготовлені в кінці минулого року, тобто вже під час війни. З цього можна зробити висновок, що поставки йдуть одразу з підприємств на військові потреби.

Обсяги виробництва в Росії протягом одного місяця становлять:

  • до 30 крилатих ракет Х-101;
  • біля 15-20 снарядів типу “Калібр”.

Це лише приблизні цифри, які отримують завдяки розвідці, оскільки Росія із зрозумілих причин тримає такі дані в таємниці.

Чому кількість переростає в якість?

Запуск дронів, як і ракет, у малих кількостях не має сенсу. Річ в тім, що у випадку поодиноких цілей система ППО майже завжди зі 100% ефективністю ліквідує снаряди. Щоб прорвати захист, треба більше кількох десятків цілей, які летять одночасно.

Найбільший ефект досягається, коли вони летять у різних напрямках і на різних висотах. Для системи ППО також важко, якщо завчасно невідомий напрямок, з якого будуть запускати обʼєкти. Для цього росіяни змінювали, наприклад, місце запуску з Криму на акваторію Азовського моря.

Російська армія також постійно намагається отримати дані з приводу того, в яких місцях українських систем ППО недостатньо, тому посилає своє озброєння саме цими коридорами.

Небезпечний коктейль

Щоб досягнути цілей, Росія найближчим часом буде комбінувати снаряди і техніку різних типів, наприклад, одночасно запускати Х-22, С-300 і дрони. Оскільки запаси дронів теж тануть (з 1750 шт., що були поставлені Іраном, залишилось біля 660), їх треба поповнювати. Зазвичай це поставки по 250-300 шт.

Використання дронів стає проблемнішим з морозами, тому пониження температури, яке прогнозують у січні, може допомогти праці українських ППО. Очікується, що наступна масована атака може бути назначена на 6-7 січня, оскільки росіяни традиційно “вітають” українців зі святами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *