Росія вважає, що захищатися не можна

Російська риторика багато місяців залишається сталою: вони не нападають, а допомагають братньому народові. Проте, якщо хтось інший хоче допомогти братньому народові – це незаконно і змушує давати жорстоку відповідь. На ці заяви чітко відреагувала влада США.

Абсурд як головний козир Кремля

Логіка в словах і діях – це те, чого в Росії бракувало завжди. Наприклад, обстрілювати цивільні обʼєкти сусідньої держави, щоб допомогти її громадянам – нормальна практика, яку виправдовує більшість росіян. Допомога  – священна місія РФ, що безкінечно повторюють російські пропагандисти.

Проте риторика змінюється на 180 градусів, як тільки мова йде про іншу допомогу – про допомогу Україні від Заходу. 

Днями  США оголосили про можливість передачі Києву комплексів ППО Patriot. Вони потрібні для того, щоб знешкоджувати балістичне озброєння, запущене по Україні. Це необхідно, адже масованим ракетним атакам стабільно піддаються не військові обʼєкти, а інфраструктура, яка забезпечує критичні для виживання цивільних українців моменти – опалення та електроенергію. Наприклад, 10 жовтня під час чергової атаки загинуло 14 людей, а ще 97 – травмовано.

Комплекси Patriot – це системи, якими не можна завдавати ударів. Все, що українці зможуть зробити з їх допомогою – це знешкодити ракети, які російська армія періодично посилає по різним областям України. Але після заяви про передачу таких систем Україні, Росія почала погрожувати жорсткою відповіддю. Тобто, передавати озброєння для захисту, яке буде заважати вбивати українців – це недопустимо з точки зору Кремля.

Проте, представники Пентагону заявили, що такі слова є підтвердженням цинічності і абсурду дій влади РФ. Збочена філософія, яка охопила Росію, не стане приводом для відмови від допомоги Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *