Росія напала на НАТО?

Шлях України в НАТО може скоротитися до мінімуму. Керівник Офісу Президента Андрій Сибіда анонсував отримання документу, який започаткує зближення альянсу з Києвом вже в липні цього року.

Документ, про який йдеться, назвали “дорожною картою”. Зазвичай в подібних листах багато місця займає формальна риторика і думки щодо “політики відкритих дверей”. Цього разу все інакше: зміст буде максимально стислим і конкретним. 

Головне питання: “Коли?”

Київ чекає від НАТО цієї офіційної відповіді на заявку про вступ, в якому не буде зайвих етапів і процедурних кроків. Керівник ОП повідомляє, що наразі питання з тимчасовими межами щодо вступу в альянс не узгоджено, цьому перешкоджає війна. 

Чи допустить це РФ

Якщо Україні дадуть “зелене світло” до вступу в північноатлантичний альянс, це автоматично означатиме, що РФ веде бойові дії з одним із членів НАТО. Допустити цього Кремль не зможе, тому у нього буде єдиний вихід – спробувати закінчити війну раніше, ніж інтеграція пройде. Гра на знищення крайніми методами буде вважатися розпочатою. Саме тому тому перед оголошенням майбутнього обʼєднання повинно максимально ослабити воєнну потужність Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *