Росія не зможе транспортувати зріджений природний газ через відмову французької сторони

Французька інженерна група Gaztransport & Technigaz (GTT) відмовилась працювати з російськими партнерами в області, яка забезпечувала поставки природного зрідженого газу (ПЗГ). Чим це зумовлено та які будуть наслідки?

Європа багато десятиріч залишалась основним ринком для поставок ПЗГ з Росії. Це становило значну частину притоку фінансів у державу, але з січня питання експорту в західному напрямку стає проблемним. Це повʼязано з тим, що французька інженерна група Gaztransport & Technigaz (GTT) припиняє свою співпрацю з російськими компаніями. Раніше у неї був контракт з суднобудівним підприємством “Звезда” на постачання танкерів у кількості 15 штук, які зможуть транспортувати ЗПГ у Європу.

Це призведе до відсутності у Росії транспорту для таких специфічних перевезень морськими коридорами.

Європа вже знайшла заміну

Підставою для скасування угоди з 8 січня стало те, що така діяльність підлягає під санкційні пункти. Ініціатором припинення спільної діяльності стала саме французька сторона, про що вона повідомила російських партнерів.

Тепер зріджений природний газ, який виробляється на сході Росії, став продуктом, що важко реалізувати. Як буде вирішено цю проблему, поки що невідомо, оскільки основні європейські споживачі вже знайшли заміну постачальника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *