Румунія готується до атак: підготовка додаткових винищувачів і бомбосховищ вже ведеться

Після того, як на території Румунії впав російський безпілотник, уряд країни почав діяти рішуче. Йдеться не лише про власні безпекові заходи, але й про активну допомогу з боку НАТО.

Падіння безпілотника відбулося 6 вересня. Термінове розслідування показало, що ним був запущений російською стороною Shahed.

В кого цілились

Про те, що атака мала на меті поцілити в румунські території, не йдеться. Однак, вони межують з українськими портами Чорноморського регіону, з яких відбувається відвантаження зерна і інших стратегічно важливих вантажів. Оскільки Росія шантажує світ голодом, вона активно руйнує ці порти, щоб унеможливити користування ними і знищити всі товари, які звідти можуть направлятися в інші країни.

 Незважаючи на те, що військових дій щодо Румунії РФ наразі не веде, її громадяни перебувають під постійною загрозою подібних атак, як і 6 вересня. Це викликало цілий ряд змін в країні.

Чи ефективно

Уряд Румунії має намір ужити таких заходів:

  • мешканцям районів, в яких присутній ризик подібних ситуацій, будуть розсилатися сповіщення про загрозу на мобільні телефони;
  • повітові інспекції проведуть детальний інструктаж щодо поводження в загрозливих обставинах;
  • в районах Плуару, Чаталкіой та інших, що межують з українським кордоном в небезпечній зоні, планується побудова укриттів в стислі терміни.

Але безпекові заходи проводяться не лише власними силами. Також активну участь приймає НАТО. Генсек заявив, що присутність Альянсу в цьому регіоні вже збільшено:

  • вжито додаткові заходи біля кордону з Україною;
  • посилено моніторинг прикордонних територій;
  • активізовано охорону повітряного простору в небезпечних районах.

Крім того, США планує передати Румунії додаткові бойові літаки. Всі ці заходи мають на меті захистити суверенітет і територіальну цілісність Румунії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *