Стало відомо, хто організував витік даних Пентагону

Витік надважливої інформації з штаб-квартири Міністерства оборони США – справжня безпекова поразка цієї країни. І хоча Україна одразу заявила, що ті дані були фікцією, яку розповсюджує Росія, щоб спровокувати розкол між союзниками, сам Пентагон остаточного висновку ще не дійшов. А тепер стало відомо, хто є джерелом витоку документів.

Хто він

Особа, яка підозрюється в цьому злочині – Джек Тейшейра – військовослужбовець Національної гвардії в Массачусетсі. Йому 21 рік, і виявити цю особу допомогли його друзі. 

За протіканням справи, яку провели, щоб встановити, ким є цей чоловік, зрозуміло, наскільки важливою вона є для Пентагону. 

Вирішив врятувати світ

Мотивація була неочевидною: це не співпраця з іншою країною чи щось на кшталт того. Причина більш банальна – бажання ділитися інформацією з людьми. Джек Тейшейра вважає, що Україна і Росія – споріднені країні, які мають дуже багато спільного, щоб воювати одна проти одної. 

Передачу даних військовослужбовець пояснює тим, що хотів відкрити людям очі на правду, адже вони занадто довіряють пропаганді.

Фатальні кухонні меблі

Спочатку він передруковувати документи, але справа ця вимагає часу, тому скоро Джек почав робити фото. Саме  це допомогло виявити його: на знімках була мармурова стільниця, яка є і на фото в мережі у одного з родичів військовослужбовця, зроблених у Тейшейра вдома. Там же видно білу підлогу, і вона теж співпадає з інтерʼєром.

Файли Джек передавав ще з лютого 2022 року в чаті сервісу Discord, він був зареєстрований під ніком OG. В тому ж чаті один користувач представлявся громадянином Росії, хоча насправді він з Кентуккі. В чаті всі домовились, що інформація не вийде за межі їх спілкування, щоб не зашкодити американцям, проте порушили обіцянку. 

Не вівця, а вовк

Один зі знайомих Тейшейра зазначив, що той не наївний і прекрасно розумів, які наслідки будуть у його дій. Наскільки серйозними будуть результати і чи не завадить це українському контрнаступу, покажуть найближчі місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *