США відкликали низку санкцій проти ПВК “Вагнер”: правда закопана дуже глибоко

Коли повстання Пригожина раптово скінчилось, всі свідомі люди розуміли, що протидіючі сторони зійшлися в “ціні”. Про те, що наслідки поступово розгортатимуться ще довгий час, було ясно одразу. Першою зі знакових подій стало відкликання санкцій проти ПВК “Вагнер”.

Можливо, комусь здається, що звʼязку у цих двох подій немає. Насправді, США дуже напружились під час заколоту в Росії, адже Пригожин мав реальний шанс захопити військове керівництво РФ. Допустити хитку ситуацію в ядерній країні – надзвичайний ризик. Тому “поганий” Путін в даному випадку краще, ніж “темна конячка”. 

Які санкції?

З 27 червня проти ПВК “Вагнер” повинні були розгорнути ряд санкцій. Проте, це стосувалося не тих підрозділів, які знаходились останнім часом на українських територіях, а тих, які діють в Африці.

Справа в тому, що африканські країни мають право вдаватися до послуг приватних військових компаній для забезпечення власної безпеки. Однією з таких компаній є ПВК “Вагнер”, чиї структури наразі діють у 12 країнах, і діють вони діють настільки жорстоко, що це викликає реакцію у багатьох міжнародних організацій. 

Та йдеться не тільки про справедливість, але й про велетенські фінанси. Лише в Буркіна-Фасо компанії, повʼязані з російськими найманцями, отримали право добувати золото. Влада країн Африки дає російським найманцям розкрадати ресурси в замін на військову підтримку.

На фоні подібної інформації нещодавній візит голів африканських країн до Путіна виглядає в дещо новому світлі.

Версія Вашингтона

Попри нетрі політичних і економічних звʼязків суспільство не любить пробиратися, тим більше, коли йому надають офіційну версію того, що відбувається. Отже, США повідомили що призупиняють санкції проти вагнерівців, аби Вашингтон не звинуватили в підтримці однієї зі сторін невдалого перевороту в Росії. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *