США може вийти з НАТО в 2024 році: чого чекати після виборів

Макрополітичний курс США в разі перемоги Трампа на виборах 2024 може різко змінитися, про що говорять політологи. Таку ж думку висловив і колишній радник Президента, який співпрацював з Трампом у 2018-2019 роках, Джон Болтон.

“Ірраціональна” особа

Дональд Трамп – один з ймовірних кандидатів на пост Президента, але у нього досить специфічний погляд на зовнішню політику. Це питання не є першочерговим для виборців, вони більше звертають увагу на програму кандидатів, спрямовану на внутрішню і соціальну сферу. Наприклад, думка колег Трампа про те, що Вашингтон вийде зі складу Північноатлантичного альянсу, більше цікавить іноземців, ніж американців.

Політика під дією емоцій

Джон Болтон – колишній радник Трампа, говорить, що його політика не підлягає під єдину лінію, а під час прийняття рішень він мислить не політичними категоріями. Так відбувається навіть тоді, коли йдеться про такі важливі питання, як національна безпека.

Ще під час своєї каденції він взагалі поставив під загрозу саме існування НАТО, тому після того, як до влади прийшли інші сили країни, політична спадщина щодо Альянсу була важкою. Ситуацію довелося швидко “латати”.

Детальний портрет

Болтон також зазначив, що найважчими у президентстві Трампа є такі моменти:

  • небажання слухати професіоналів у різних сферах, керуючись емоціями під час прийняття важливих рішень;
  • неможливість дистанціюватися від особистих стосунків у дипломатії, коли йдеться про важливі зміни або узгодження рішень, особливо у відношенні противників;
  • надмірне сприйняття лестощів від інших політиків, що здатне вплинути на ситуацію.

Всі ці риси у високопосадовця становлять ризики для країни, а найближче оточення не здатне вплинути на Трампа. 

Конструктив чи гра?

Одночасно критикують і республіканців, які підтримували Президента під час його каденції, і підкреслювали певні успіхи, хоча їх досягли не завдяки Трампові, а скоріше, всупереч його діям.

Однак, треба памʼятати, що фактично вже стартували великі перегони перед виборами, тому такі “одкровення” будуть лунати все частіше з вуст противників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *