“Табори перевиховання” в Росії – жахливе сьогодення

З весни минулого року почались депортації українських дітей з окупованих територій в Росію. Навіщо це потрібно Кремлю і чи є шанс повернути цих дітей батькам.

“Табори перевиховання” – нове явище в Росії, яке виникло з 2022 року. В них заселяють дітей, яких привезли здебільшого з захоплених районів Запорізької та Херсонської областей. За приблизними даними, зараз в таких закладах перебувають біля 6000 дівчаток і хлопців, більшість з яких – дошкільного та молодшого шкільного віку.

Планомірний геноцид

Утворення таких таборів стало одним з етапів систематичного геноциду українців. Зтерти націю із землі назавжди можна двома способами:

  • ліквідувавши старших, які ніколи не почнуть мати теплих почуттів до окупантів;
  • повністю “перепрошити” мізки молодшим, внушивши їм, що вони не українці.

В “табори перевиховання” потрапляють ті, хто найбільш патріотично ставиться до своєї країні – України. Дітей утримують в задовільних умовах, проте, на них постійно здійснюють тиск психологічного та фізичного характеру. 

Етапи русифікації

Після прибуття на місце у них відбирають українські документи, щоб пізніше оформити російські, за якими дитину неможливо буде знайти. Використання рідної мови для спілкування в таборах строго заборонено. Нерідко дітей незаконно всиновлюють російські громадяни. 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець повідомив, що на даний момент підтверджено існування 43 таких “таборів перевиховання”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *